MENUMENU
  • Serviceaftale
  • Om os to

De kraftige farver

De kraftige farver kan hurtigt virke voldsomme

Når vi har været igennem de rolige farver (blå, lilla, grøn og grå) skal vi selvfølgelig også vende os mod de kraftige farver. Her er tale om farverne, rød, gul og sort. Generelt skal du være varsom med, at bruge disse farver i store mængder på din hjemmeside og i dine øvrige produkter. Farverne kan hurtigt virke voldsomme på modtager, og vi anbefaler derfor at du blot krydrer din hjemmeside med de opsigtsvækkende farver. På den måde retter du modtagerens opmærksomhed mod de vigtige ting, og han/hun bliver ikke bombarderet med farver og indtryk.

Rød

RedDen røde farve er opsigtsvækkende og en farve, som en kunde med det samme vil lægge mærke til. Ofte bliver den kraftige farve forbundet med kærlighed og passion og det er derfor ikke uden grund, at velgørende organisationer som Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Dansk Røde Kors har valgt denne farve i deres logoer.

Farven er som sagt opsigtsvækkende og kan med fordel bruges, hvis noget skal understreges eller du vil sikre, at din modtager ser en given ting. Dog skal rød bruges med forsigtighed og i de rette mængder og toner – fx vil en postkasserød hjemmeside virke overvældende for mange og de vil derfor hurtigt klikke væk fra siden. Brug derfor kun de røde elementer dér, hvor du virkelig vil sikre at dine besøgende skal fange et bestemt budskab. Farven kan ofte opfordre til handling og det er derfor en farve du bør have in mente, når du skaber din hjemmeside.

Der findes mange nuancer af rød. Blandt andet er der lyserød, som i sin helt lyse nuance kan lede tankerne hen på babylegetøj og tøj til pigebørn.
Den pink farve forbindes ofte med glæde, seksualitet og kærlighed. Farven kan derfor med fordel bruges ved sexologer eller parterapeuter, som vil hjælpe par til at finde kærligheden igen. Brug dog stadig farven med forsigtighed, da for meget pink kan virke overvældende.
Vælger du at bruge den mørkerød farve kan du forbindes med energi og viljestyrke. Dog kan farven også tolkes som raseri, vrede og ondskab. I den mørkerøde nuance findes også rødbrun, som har en tæt forbindelse til efteråret og høsten. Farven fremhæver ofte maskuline kvaliteter. Fordi farven er beroligende for øjnene kan den sommetider anvendes, som baggrundsfarve – hvis det giver mening for din virksomhed!

 

Gul

YellowGul er en klar og energi-givende farve. Farven leder tankerne hen på glæde, lys, sjov og ungdom. Netop derfor bliver denne farve ofte brugt på børns legetøj og deres tøj.

Gul kan både bruges af den fremtrædende kommunikatør, en entertainer, en klovn eller en komiker. Gul kan både vække glæde og begejstring, men kan også give nervøse trækninger hos folk, da det er en farve som symbolisere hurtig fremgang i livet.

Husk: Det er svært at læse gul tekst på en hvid baggrund. Vær derfor meget opmærksom på dette, hvis du har planer om at bruge den gule farve til tekststykker. Til gengæld er det nemt og meget iøjnefaldende at anvende gul tekst på en koksgrå baggrund. Den lyse farve skinner også igennem på en sort baggrund, men den store kontrast der er mellem de to farvepoler kan virke voldsomme for øjet og folk kan derfor vælge at lukke ned for din side, hvis du har valgt at bruge disse to farver sammen.

Anvender du en mørkegul farve, så kan du symbolisere forsigtighed, sygdom og forfald. Bruger du derimod den lysegule nuance kan det ses som glæde, optimisme og lignende.

 

Sort

GreyFarven sort bruges ofte i forbindelse med tøj og udstråler her stil og elegance. Farven udstråler i nogle forbindelser magt og selvkontrol, men kan også lede tankerne hen på det uvisse og det ukendte.

Sort kan sættes sammen med alle farver og stadig være flot. Dog anbefaler vi at sort skal anvendes med forsigtighed, da det kan virke overvældende at være på en hjemmeside, som kun består af sorte og mørke nuancer. I stedet anbefaler vi, at sort anvendes som en kontrastfarve: Er der en tekstboks med sort baggrund og fx gul skrift, ser man tydeligt dette. Ofte er al skreven tekst sort, hvilket giver en kontrast til baggrundsfarven.

Hvordan får du en bedre hjemmeside

Klik og se hvad der skal til

Jeg deler ud af alt der kan hjælpe dig videre med din hjemmeside – lige her:

Flere besøg på hjemmesiden

Mange ønsker, at være i en topplacering på Google for på den måde, at få flere besøgende

Læs mere

Hvor vigtig er en hjemmeside

Det kan næsten ikke lade sig gøre at sælge over andre digitale medier end en hjemmeside

Læs mere

De kraftige farver

Generelt skal du være varsom med, at bruge disse farver i store mængder på din hjemmeside og i dine øvrige produkter

Læs mere

Danny Bahl