LOADING...

Din sides hastighed

Den tid som det tager din side at komme frem er vigtig! På nørd-sprog hedder det load time eller loadtid. Og WordPress er berygtet for at være langsom. Men med cache kan du gøre din side hurtigere.

Og det ER vigtigt. Når en person besøger din hjemmeside, har du cirka 3-5 sekunder til at overbevise om at han/hun er kommet til den rigtige side. Loadtiden skal ikke regnes med i de tre sekunder, men faktummet illustrerer, hvor utålmodige vi er blevet, når vi surfer på nettet.

Lav selv en sjov lille test.
10 sekunder er almindeligvis næsten igen tid. Men prøv at lav en søgning på Google, og besøg de fem øverste resultater.
MEN
I det samme du klikker på hvert resultat, hold et stykke papir op foran skærmen i 10 sekunder (tæl: 1 kasse bajer, 2 kasse bajer …) inden du læser siden.
Første gang er det egentlig en sjov lille leg. Men du bliver hurtig træt af at du skal vente SÅ længe med at se siderne.

3 sekunder er cirka den mængde tålmodighed vi har til at vente på en respons fra en side. Derfor bør din sides loadtid ned på cirka 3 sekunder.

Det kan gøres med et plugin i kategorien cache.
Cache betyder at der bliver taget et ‘fotografi’ af siden. Hvis man så klikker på et link finder hjemmesiden ud af hvilke elementer der går igen, og hvilke elementer der er nye. De elementer der går igen bliver ikke hentet frem en gang til – og derfor sparer man tid på at hente den samlede side frem.

Nogle vil måske anbefale dig et andet plugin end det jeg bruger, men den bedste måde at finde det rigtige er at afprøve et par forskellige for at se hvilket plugin der virker optimalt på lige præcis din side.

Jeg har testet en af mine egne sider på http://tools.pingdom.com

load-langsom

Her er resultatet uden et cache-plugin

load-hurtig

Her er resultatet med cache

Loadtiden bliver mere end halveret ved at installere cache på hjemmesiden.

Men hvilket plugin er så det bedste?
Det får du sikkert lige så forskellige svar på, som personer du spørger. Jeg bruger et der hedder W3 Total Cache.

Hvad sker der her?

Selvom jeg har arbejdet med hjemmesider i over 13 år, er det stadig spændende.
Der er et utal af muligheder, og alle hjemmesider er unikke – ligesom de virksomheder og personer de repræsenterer.

Denne blog prøver at synliggøre alle de veje du kan gå for at få maksimalt udbytte af det fantastiske værktøj din hjemmeside er.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.