MENUMENU
  • Serviceaftale
  • Om os to

Din sides hastighed

Du har kun 5 sekunder til holde på besøgende

Den tid som det tager din side at komme frem er vigtig! På nørd-sprog hedder det load time eller loadtid. Og WordPress er berygtet for at være langsom. Men med cache kan du gøre din side hurtigere.

Og det ER vigtigt. Når en person besøger din hjemmeside, har du cirka 3-5 sekunder til at overbevise om at han/hun er kommet til den rigtige side. Loadtiden skal ikke regnes med i de tre sekunder, men faktummet illustrerer, hvor utålmodige vi er blevet, når vi surfer på nettet.

Lav selv en sjov lille test.
10 sekunder er almindeligvis næsten igen tid. Men prøv at lav en søgning på Google, og besøg de fem øverste resultater.
MEN
I det samme du klikker på hvert resultat, hold et stykke papir op foran skærmen i 10 sekunder (tæl: 1 kasse bajer, 2 kasse bajer …) inden du læser siden.
Første gang er det egentlig en sjov lille leg. Men du bliver hurtig træt af at du skal vente SÅ længe med at se siderne.

3 sekunder er cirka den mængde tålmodighed vi har til at vente på en respons fra en side. Derfor bør din sides loadtid ned på cirka 3 sekunder.

Det kan gøres med et plugin i kategorien cache.
Cache betyder at der bliver taget et ‘fotografi’ af siden. Hvis man så klikker på et link finder hjemmesiden ud af hvilke elementer der går igen, og hvilke elementer der er nye. De elementer der går igen bliver ikke hentet frem en gang til – og derfor sparer man tid på at hente den samlede side frem.

Jeg har testet en af mine egne sider på http://tools.pingdom.com
Her er resultatet uden et cache-plugin:

load-langsom

Her er resultatet med cache:

load-hurtig
Loadtiden bliver mere end halveret ved at installere cache på hjemmesiden.

Men hvilket plugin er så det bedste?
Det får du sikkert ligeså forskellige svar på, som personer du spørger. Jeg bruger et der hedder W3 Total Cache.
Det gør jeg fordi det er simpelt. Der er mange indstillinger, men kommer jeg ind på i dette blogindlæg: Kortere loadtid.

Nogle vil måske anbefale dig et andet, men den bedste måde at finde det rigtige er at afprøve et par forskellige. Du kan komme ud for at et populært plugin ikke virker optimalt på lige præcis din side.

Hvordan får du en bedre hjemmeside

Klik og se hvad der skal til

Er du blevet hacket?

Skriv dig op og find ud af det

lige med det samme.

En hacket hjemmeside

Læs mere

Hvad er et sikkert password?

Læs mere

Pengene eller vi skyder

Læs mere