LOADING...

Er du en blogger

Ny blog?

Det er ikke svært at starte en ny blog. Der er flere steder på nettet, hvor du kan bruge en gratis service. Der er også mange steder, hvor du kan blive en del af et community af bloggere. Men du kan også selv oprette en i dit helt eget blog-system (det hedder et Content Management System, CMS, på nørd).
Det er ofte lidt mere kompliceret, til gengæld har du 100% kontrol. Det har du aldrig de andre steder.
Jeg er stor fortaler for at du skal have din helt egen blog. Du kan fuldstændig selv bestemme alt. Du skal ikke dele indtægt eller trafik med andre. Du vil også have en følelse af at du ejer noget, at det er dit og ingen andres.

Der er bare uendeligt mange muligheder på din egen blog, hvilket der aldrig er (bemærk at jeg skrev “aldrig”) på gratis platforme eller i communities.

Er du en blogger?

At være blogger eller influencer er ikke for alle. For at du ikke skal starte noget op, som ender med en fiasko, har jeg samlet nogle spørgsmål. De er en samling af overvejelser, som jeg har hentet fra andre bloggere og fra mine egne erfaringer.

Spørgsmålene er IKKE ment som et enten/eller skema. De er ment som en samling af overvejelser du skal være bevidst om inden du går igang. Så vil du kunne arbejde bevidst og målrettet med de områder, som måske halter lidt.
På den måde er det mere sandsynligt at du får succes.

Hvordan virker spørgeskemaet

Du vil få nogle valgmuligheder til hvert spørgsmål eller påstand.
Der vil være en lille hjælpetekst ved mange af spørgsmålene.
Der bliver lavet en score ud fra dine svar. Hvis du skriver din mailadresse, kan du få sendt den score sammen med lidt gode råd du kan tage med i dine overvejelser.

For at få sendt din score plus gode råd, forpligter du dig til at skrive dig op til mit nyhedsbrev. Der kommer en mail, når jeg har skrevet et nyt blogindlæg (dog max 1 gang om ugen) og så vil der komme nogle kampagne-mails 2-4 gange om året.

God fornøjelse!

Hvad skal bloggen hedde?

Jeg er modstander af at gøre noget uden at have en plan. Planen kan sagtens ændres, men hvis der ikke er en retning at arbejde i, bliver det noget værre rod. Inden du starter på selve bloggen, vil en af de vigtige beslutninger være: hvad vil jeg blogge om?

Der er et utal af muligheder at blogge om. Men, inden du låser dig fast på et emne, synes jeg du skal overveje denne påstand:
Du kan tjene penge på noget du ved, noget du kan eller noget du har.
Det er svært at tjene rigtig gode penge på at tage tøj på og tage et billede af det (lidt fordømmende, men du ved hvad jeg mener). Du kan sagtens tjene lidt lommepenge. Men hvis du vil mere end bare 1.000 følgere og lidt banner-reklamer skal du også kunne tilbyde mere.

Hvad er det du har, kan eller ved, som andre vil betale for at få fingrene i?

Her er nogle gode spørgsmål , der kan pejle dig hen imod hvilket emne, der er mest oplagte at blogge om.

  • Er der noget, som du bare kan snakke om 24/7?
  • Er der noget du meget tit bliver spurgt om?
  • Har du arbejdet med noget (job, hobby, fritidsinteresser) i flere år?
  • Hvad læser/lytter/ser du selv om på nettet?
  • Hvad interesserer dig så meget at du kan gøre det hele tiden?

MEN
Emnet kan også være et “hul i markedet”. Det er måske ikke din største passion, men der mangler nogen som snakker om lige netop dette emne. Jeg kan bruge mig selv som eksempel.
Min passion er at udvikle hjemmesider. Det bliver jeg aldrig træt af!
Men denne blog handler ikke om at udvikle, den handler om at tjene penge på sin hjemmeside. Både for bloggere, men måske især for virksomheder. Det emne kommer sig af at jeg ser alt for mange gøre for lidt på deres hjemmeside. Den sidder bare der og er en kæmpe udgift. En hjemmeside eller en blog er en vanvittig god salgskanal, men mange går glip af stakkevis af penge fordi der ikke bliver gjort noget ved det.
Tjen dog nogle penge!
Gør noget!
Bare et eller andet!
Kom nu!

Indlæg om opstart af en blog

Tag gerne kontakt, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Jeg kan ikke love at det vil være gratis, men jeg tager ikke penge for noget uden at du ved det på forhånd.
Start med at skrive til mig, så snakker vi om det.