MENUMENU
  • Serviceaftale
  • Om os to

Sikkert password?

Hvad er et sikkert password?

De fleste passwords som vi bruger er for dårlige. Mange hjemmesider ved det, men vil ikke forsinke tilmeldingen af frygt for at miste den besøgende. Så du har selv ansvaret for at være på den sikre side. Faktisk kan langt de fleste passwords gættes på få minutter.
Fra linkedIn: www.linkedin.com/hp/update/6112947950156070913

Passwords i dag er mere avancerede end for 10 år siden. Men metoderne til at gætte dem er også blevet bedre.

I gamle dage …
For år tilbage blev det standard at passwords helst skulle være på otte tegn. Så blev det almindeligt at tilføje symboler, tal og store bogstaver. Men så blev det kendt hvor hurtigt almindelige computere kan gætte passwords ved hjælp af ordlister (ordbøger) og Wikipedia. Nogle programmer kan gætte på 8 millioner passwords i sekundet. Så nu skal der andre metoder til.

Derfor er det altså IKKE sikkert at bruge:

  • Tegn i stedet for bogstaver (3 i stedet for E) – hackerne kender den samme logik som dig
  • Ord der står på hjemmesiden – overhovedet
  • Det samme password på flere hjemmesider – hvis én hjemmeside bliver hacket kan hackeren let tilgå andre steder du også er tilmeldt.

Et godt password tager lang tid for et computerprogram at gætte. Samtidig er det ulogisk for en person at gætte. En hacker beder ikke programmet om at afprøve alle 8-tegns ord fra aaaaaaaa til zzzzzzzz (200 mia. kombinationer). Han får det til at prøve de mest logiske, så som: d@nnyB@h1, !ngen@dgang, danny1234.
Ét amerikansk program havde en liste med cirka 1000 almindelige passwords. Så kombinerede programmet dem med cirka 100 kendte for- eller efterkombinationer, feks: 1234, 4u, 1, abc osv. Det gav et en pulje af 100.000 passwords. 1 ud af 4 passwords blev hacket …

En god hacker kender dig
Hvis en hacker vælger at bruge sin energi på dit password, vil han samtidig forsøge at finde ord der relaterer til dig. Ord på din hjemmeside er det oplagte sted at starte med at lede – alle ord. Så dine profiler på de sociale medier. Og en googlesøgning.

Kodeord som vi alle går og tror er sikre, er det faktisk ikke. Hvis et kodeord skal være godt, men også simpelt, er den bedste metode at gøre det langt. Jo flere tegn des bedre.

Hvordan får du en bedre hjemmeside

Klik og se hvad der skal til

Er du blevet hacket?

Skriv dig op og find ud af det

lige med det samme.

En hacket hjemmeside

Læs mere

Hvad er et sikkert password?

Læs mere

Pengene eller vi skyder

Læs mere