LOADING...

Din vej til flere besøg

Kan du få mere trafik på din blog med interne links? Ja, fordi når Google skal bedømme hvilke sider eller indlæg og hvilke hjemmesider er de vigtigste, gør de det med links. Når der linkes fra en hjemmeside til din side, får den en overordnet værdi eller troværdighed – det der hedder: domain authority. Og den værdi er fordelt mellem alle hjemmesidens undersider og blogindlæg.

Forsiden har oftest den højeste værdi på en hjemmeside fordi den er den klart mest besøgte side og samtidig den side som flest linker til. Den værdi bliver delt med de undersider der linkes til fra forsiden.

Hvis der bliver linket fra en anden hjemmeside, får din side en højere værdi. Men din hjemmesides samlede værdi bliver ikke højere af at du linker imellem dine egne sider.

Men du kan fordele nogle siders link-værdi ved at bruge interne links. Det betyder at du kan få indflydelse på hvilke sider der ligger højest i Google og hvilke sider der bliver besøgt mest.
Det betyder jo egentlig at dine indlæg får en høj værdi fordi du får mere trafik på din blog.

Google selv siger:
Google must constantly search for new pages and add them to its list of known pages. Some pages are known because Google has already crawled them before. Other pages are discovered when Google follows a link from a known page to a new page.

Så du kan altså guide google (og besøgende) rundt på hjemmesiden for at gøre siden mere bekendt.

Google siger også:
The number of internal links pointing to a page is a signal to search engines about the relative importance of that page.

Så du kan altså også guide Google og besøgende til de vigtigste undersider eller blogindlæg.

2 plugins til interne links

Bemærk versionerne af de to plugins. Hvis du installerer en nyere version, kan de andre data være ændret.

Der er ikke mange plugins til at lave interne links med, men jeg har testet 2:

 1. Internal Links Juicer 
 2. Internal Links Manager
 3. BONUS: External links (også til interne links)

Generelt om de to plugins
De fungerer begge sådan at man bestemmer hvilken side der skal linkes til og hvilken link-tekst der skal stå på den side/indlæg der linkes fra. Linket på den side der linkes fra bliver automatisk til et link. Du skal altså ikke rundt på alle dine indlæg og sider for at gøre et ord eller tekst til et link.
De ligner meget hinanden og har cirka de samme funktioner. Det daglige arbejde med de interne links er dog lidt anderledes. De kan begge:

 • Indsætte link-tekst, link til side
 • bestemme hvor mange links der skal virke, hvis der er mere end et link fra et indlæg
 • Definere en blacklist – sider der ikke skal linkes fra
 • Vise en statistik over hvilke links der er blevet klikket på
  Og
 • de har begge rigtige gode guides til at benytte plugin’et

1 – Internal Links Juicer (mit valg)

Data (pr. 6. maj 2020):

 • Version: 1.1.5.2
 • Sidst opdateret: 1 uge siden
 • Aktive installationer: 6.000+
 • Languages: Engelsk, men ikke dansk
 • Ratings: Har kun fået en håndfuld dårlige ratings, men ingen afgørende negative anmeldelser
 • Løste problemer indenfor de sidste 2 måneder: Alle

Data fortæller mig at plugin’et bliver opdateret forholdsvis ofte. 6.000 er ikke vildt mange downloads, men alligevel nok til at kunne stole på at det virker. Der er mange værktøjer til SEO, der er på dansk, så de fagord der bruges kan forvirre lidt. Overvejende god rating, der også understøtter at de der downloader er tilfredse. Dem der downloader plugin’et er glade for det, understøttes også af udviklerne af plugin’et forholdvis hurtigt får løst de problemer der er opstået.

Dette plugin trækker op ved at opsætning for de enkelte links foregår på den enkelte side. Det synes jeg gør det nemmere at udføre uden at skulle bruge en masse excelark eller lister eller andet. Når jeg er inde på det indlæg der skal linkes til, er det nemmere for mig at overskue hvilke ord der skal bruges til at linke hertil. Jeg skal heller ikke huske hvilken side der skal linkes til (det er jo den jeg er inde på lige nu), som jeg er nødt til i det andet plugin.

Internal Links Juicer trækker ned ved at der ikke er en samlet liste med links. Hvis man har en stor blog, kan der være mange indlæg og hvis der er interne links på dem alle sammen, er der RIGTIG mange links. Sådan en liste kan være nyttig, hvis du vil tjekke om du mangler at implementere et bestemt søgeord eller hvis du vil tjekke om et søgeord går igen.

Jeg har valgt at bruge dette plugin, og fortæller gerne hvordan indstiller du interne links, så du bedre kan vælge hvad du vil gøre.

2 – Internal Links Manager

Data (pr. 6. maj 2020)

 • Version: 1.3.0
 • Last updated: 2 weeks ago
 • Active installations: 2,000+
 • Languages: Engelsk, men ikke dansk
 • Ratings: Kun 1 (dog useriøs) dårlige ratings, men ellers 5 stjerner
 • Løste problemer indenfor de sidste 2 måneder: 2 af 4

Data fortæller mig at de er gode til at opdatere plugin’et jævnligt. Der er ikke så mange downloads, som det andet plugin, men det siger ikke så meget. Med millioner af hjemmesider, kan antallet af downloads let stige med et par tusinde nærmest fra den ene dag til den anden. Det er, som det andet, på engelsk, men ikke dansk. Hvis man skal fluekneppe ratings, klarer dette plugin sig en smule bedre, med kun én dårlig rating. Til gengæld har dette kun 11 ratings i alt, i modsætning til det andet plugins 30.
Dog trækker det ned at ikke alle problemer er blevet løst de sidste to måneder. Det er ikke så dårligt at jeg vil fraråde at downloade, men det gør at jeg KAN risikere at det er midlertidigt ude af drift OG at jeg kan blive nødt til at studere præcis hvad der bliver opdateret fra gang til gang.

Dette plugin trækker op ved, som nævnt, at der er en liste over samtlige søgeord. Har du en stor blog, kan dette være en ret stor fordel.

Til gengæld synes jeg det trækker lidt ned i det daglige arbejde med at udgive blogindlæg, at jeg skal huske hvilke sider, der indeholde hvilke søgeord.

3- BONUS – External Links

Dette plugin kan være rigtig handy, hvis du har været i gang med interne links i nogen tid, og har brug for at udføre handlinger, der skal gælde for mange sider, indlæg aller søgeord.
Tjek det ud, måske kan du får brug for det en dag.

Jeg håber du kunne bruge min gennemgang.
Du kan hjælp andre med at vælge det rigtige plugin, hvis du fortæller om dine erfaringer, eller stiller de gode spørgsmål, nede i kommentarerne.

Hvad sker der her?

Denne blog prøver at hjælpe dig der gerne vil igang, dig der har en blog eller webshop der tjener penge online eller dig der er et sted derimellem.

“Jeg blogger fordi jeg har lyst.”

Jeg har arbejdet med hjemmesider i over 13 år, og det er stadig lige spændende. Dette er ikke en virksomhed, jeg skriver om hjemmesider fordi jeg synes det er sjovt.

 

DET JEG KAN,
DET JEG VED,
DET MÅ DU FÅ

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.