LOADING...

Jeg blogger fordi jeg har lyst

Da jeg havde virksomhed, ville jeg gerne blogge. Jeg kan godt lide at skrive og jeg synes det er spændende at skrive om hjemmesider. Men jeg er IKKE en nørd! Okay, lidt er jeg måske. Men kun lidt.

Men jeg kom aldrig rigtig i gang med den store professionelle blog fordi det ikke gav afkast hurtigt nok. Jeg skrev nogle indlæg en gang i mellem. Jeg researchede på psykologiske triggere, skrivemetoder, overskrifter osv. Så jeg har egentlig brugt en del tid på at undersøge mediet. Men jeg var egentlig ret uinspireret.

Når man har en virksomhed, kan man vælge at bruge to timer på at skrive et godt blogindlæg. Man kan også bruge to timer på at ringe til kunder eller mulige kunder. Og det giver bare utroligt meget mere cool cach at ringe rundt, end det gør at skrive et blogindlæg.

Og så er det at skrive indlægget jo kun en tredjedel af opgaven. Den anden tredjedel er at fortælle verden om at det er skrevet. Og den sidste tredjedel af opgaven er at analysere og udvikle på hvordan bloggen præsterer. Er den en spændstig superatlet eller en tyk taber i netundertrøje.

Så bloggen bestod af nogle indlæg der måske var gode nok, måske ikke. De var i hvert fald ikke skrevet fordi jeg synes jeg havde lyst til at skrive dem. Mange af dem var irriterende at skrive færdige, fordi jeg skulle bruge så meget energi på dem. Det var ligesom at have lektier for. Jeg ved godt at det skal gøres, men det er sjovere at tage ud og spille tennis.

Mange virksomheder bruger en strategi, hvor de laver en søgeordsanalyse og skriver de indlæg som kan drive trafik til deres hjemmeside, hvor de så kan sælge deres shit. Men der er tydelig forskel på de blogs, hvor forfatteren skriver for at sælge sine produkter (ofte hjemmeside eller markedsføring) og så de blogs, hvor forfatteren skrive af lyst.

Prøv selv at søge på feks.: start en blog
Cirka halvdelen af resultaterne er virksomheder, der sælger noget. Resten er bloggere, der fortæller hvordan de har gjort. Der er en meget tydelig forskel – prøv at spotte forskellen på den gejst, der er på de to forskellige typer blogs.

Og dét er lige netop årsagen til at jeg har fyret op under bloggen igen. Jeg vil skrive fordi har jeg lyst og jeg vil skrive om det jeg har lyst til. Og der er ikke nogen der skal bestemme over mig. Aldrig mere. Æv bæv.

En business med en blog er langt fra det samme som en blog med en business. Jeg vil lave det sidste. Jeg vil lave en blog, hvor jeg tjener en skilling til udgifterne og måske en tur til Rom i oktober med cappuccino ved siden af Trevi-fontænen eller Malta i januar med solbriller på strandpromenaden.

Det har faktisk været en stor lettelse at skifte fokus. Nu skriver jeg ikke fordi jeg skal, men fordi jeg gerne vil. Hvis jeg tjener noget, er det godt. Gør jeg ikke, er det lige meget.

For mig at se er der tre trin til at drive en blog fra bare at være en blog til at være en god blog.

  1. Trin: gør det, gør det, gør det
    Jeg springer bare ud i det. Jeg prøver. Jeg ser hvad der sker. Jeg hygger mig med det.
  2. Trin: gør det med vilje.
    Jeg vil selvfølgelig gerne føle succes og have en masse trafik – selvfølgelig. Så jeg kigger på hvad der virker og gør mere af det. Jeg kigger også hvad der ikke virker, og stopper med det.
  3. Trin: Gør det godt.
    Når jeg ved hvad der virker, og gør mere af det, kan jeg begynde at forvente indkomst – og få lidt business ud af det. Ikke noget vildt, bare en million om måneden, det er fint.

Jeg startede i maj 2020, og mit mål er at bloggens udgifter skal dækkes hver måned 1. januar 2021.

Første skridt: skriv et indlæg og tag den derfra …

Få besked på din mail næste gang jeg skriver et indlæg.

Hvad sker der her?

Denne blog prøver at hjælpe dig der gerne vil igang, dig der har en blog eller webshop der tjener penge online eller dig der er et sted derimellem.

“Jeg blogger fordi jeg har lyst.”

Jeg har arbejdet med hjemmesider i over 13 år, og det er stadig lige spændende. Dette er ikke en virksomhed, jeg skriver om hjemmesider fordi jeg synes det er sjovt.

 

DET JEG KAN,
DET JEG VED,
DET MÅ DU FÅ

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.