MENUMENU
  • Serviceaftale
  • Om os to

Kortere load-tid på Wordpress sider

Jo hurtigere hjemmeside, des gladere besøgende

En kort load-tid er alfa/omega, når nu der kun er 5 sekunder til at overbevise besøgende om at blive hængende.

I dette indlæg gennemgår jeg et plugin kaldet W3 Total Cache med en step-by-step guide for begyndere i at installere og bruge cache, så dens fordele bliver udnyttet maksimalt.

Før vi begynder på at installere W3 Total Cache, så er det en god idé at tjekke præstationen på siden f.eks. ved brug af feks. Pingdom Tools (En side skal helst under 3 sekunder). Dermed kan man sammenligne præstationen før og efter installeringen.

Hvad er W3 Total Cache?

W3 Total Cache regnes for det hurtigste og mest komplette plugin til at optimere WordPress’ præstation. W3 Total Cache forbedrer brugeroplevelsen af dit websted ved at forbedre din server ydeevne, cacher alle aspekter af dit websted og reducere load-tider.

Installeringsguide af W3 Total Cache i WordPress

Før du installere W3 Total Cache, så er det vigtigt, at alle andre caching plugins er slettet. Hvis dette ikke bliver gjort før W3 Total Cache bliver installeret, så kan det skabe problemer med aktiveringen.

W3 Total Cache har en masse forskellige indstillinger. Det kan dog både være en god- og en dårlig ting! For superbrugere, som kender til mulighederne, så er det en guldmine, men for mange begyndere kan det virke uoverskueligt. Derfor vil denne guide komme ind på alle de muligheder som W3 Total Cache tilbyder, så I kan udnytte plugin’et bedst muligt.

Generelle indstillinger

Lad os komme i gang!
Klik på Performance-knappen i  WordPress  admin-menuen, og derefter på Generel Settings.

Page Cache

cache-pageDen første indstilling, som du ser på denne side er Page Cache. Den skaber cache’ede sider for hver side, der bliver set af den besøgende, så siden ikke bliver hentet hvis den besøgende kommer tilbage til siden. Ved at have dette aktiveret, så vil du forkorte din load tid betydeligt.

Normalt, når en besøgende kommer til din hjemmeside, henter WordPress data fra databasen for, at finde den ønskede side. Derefter analyseres data og der genereres en side. Denne proces bruger mange ressourcer på webhotellet. At have Page Cache slået til, giver dig mulighed for at springe al den belastning over og vise en cachet kopi af siden i stedet.

Hvis du bruger et ‘shared’ webhotel (et hotel med mange sider på samme server: One.com, Unoeuro osv.), som de fleste bruger, kan Disk:Enhanced ud for ‘Page cache method’ stærkt anbefales.

For de fleste hjemmesider, det er alt hvad du behøver at gøre med Page cache. Da denne vejledning er for brugere nybegynder niveau, så vil vi springe de avancerede indstillinger for Page caching, fordi standardindstillingerne er tilstrækkelige nok. Så springer vi ned til Browser Cache.

Browser Cache

cache-browserEn side på et site er bygget op af mange filer. Hver gang en besøgende besøger en hjemmeside, så henter web browseren alle de billeder, koder, JavaScripts og andre statiske filer ned i en midlertidig mappe, for at forbedre brugeroplevelsen. Når den samme besøgende går til den næste side, hentes den meget hurtigere, fordi alle de statiske filer allerede ligger i browserens egen cache.

Browser Cache indstilling i W3 Total Cache sætter en tidsfrist på Browser Cache for hvorlænge der skal gå mellem filerne opdateres. Da de færreste ændrer sit logo og design hver dag, så skader det ikke, at have statiske filer som disse cashed i 24 timer. Klik på Enable ud for Browser Cache, og klik på Save all settings. Når du har gjort det, så klik på Browser Cache til venstre i admin-menuen. Her skal næsten alle indstillinger aktiveres – undtaget det 9. punkt – do not process 404 errors […]. Det er IKKE aktiveret.

Andre indstillinger

Der er også andre indstillinger, som kun hjælper i nogle tilfælde.

Minify reducerer størrelsen af dine statiske filer for at spare dig hver eneste kilobyte, som du kan. Dog, kan arbejdet med dét være mere ressourcekrævende, end den ressource der bliver sparet. Hvis du ikke er superbruger, og præcis ved hvordan din server præsterer, vil jeg anbefale at den er slået fra.

Database caching reducerer serverbelastning, når der hentes data i databasen. Hvis du ved at der er mange tunge databaseforespørgsler, kan du spørge hotellet om at aktivere deres SQL-caching.
For at teste om der er ‘tung trafik’ til databasen, kan du slå indstillingen til, og teste sidens hastighed. Hvis hastigheden ikke forbedres væsentligt, kan du risikere at gøre siden langsommere i nogle tilfælde.

Objekt Caching. Hvis du har en hjemmeside med meget dynamiske funktioner, så kan det hjælpe at bruge Object Caching. Dette bruges hovedsageligt til, hvis du har komplekse forespørgsler fra mange databasetabeller. Langt de fleste almindelige sider har ingen fordel af at bruge denne funktion.

Hvis du køber et af mine vedligeholdelse-løsninger, er cache en del af servicen. webnom.dk/opdateringer

Hvordan får du en bedre hjemmeside

Klik og se hvad der skal til

Er du blevet hacket?

Skriv dig op og find ud af det

lige med det samme.

En hacket hjemmeside

Læs mere

Hvad er et sikkert password?

Læs mere

Pengene eller vi skyder

Læs mere

EN KOMMENTAR

  • […] Men hvilket plugin er så det bedste? Det får du sikkert ligeså forskellige svar på, som personer du spørger. Jeg bruger et der hedder W3 Total Cache. Det gør jeg fordi det er simpelt. Der er mange indstillinger, men kommer jeg ind på i dette blogindlæg: Kortere loadtid. […]