MENUMENU
  • Serviceaftale
  • Om os to

Størrelsen på billeder

Dine billeder kan sløve hjemmeside - meget

Billeder er vigtige på en hjemmeside. Men store billeder kan få en hjemmeside til at blive langsom. Jeg vil, her, give nogle små fif til at undgå at din hjemmeside bliver langsom.

WordPress gør det for dig
Når du lægger et billede op på din side, gemmer systemet automatisk tre-fem størrelser. Det er for at sparre på loadtiden – altså den tid det tager at hente et billede frem, så det kan ses på siden. Det er rigtig smart fordi du kan vise et lille billede, og så linke til det store (klik feks. på billedet med de grønne tal på).

Men pas på: nogle plugins bruger det store billede, og så viser det i en mindre størrelse, i stedet for at vise et lille.

Gør det selv
Hvis din side ikke er udpræget visuel, og hvis dine billeder ikke absolut skal kunne ses i stor størrelse, er det en god ide at skalere billederne – altså gøre dem mindre.

Det kan gøres her i WordPress, men jeg anbefaler at gøre det i et billedprogram inden du lægger billederne op.

Jeg vil alligevel vise hvordan du kan gøre det her.Billedet af landskabet jeg arbejder med her, er over 1200 pixel bred (se data til højre). det er større end skærmen på en tablet. og så fylder det næsten en Megabyte – og dét er meget. Et billede skal helst være under 500 Kilobyte for at kunne hentes hurtigt nok.

Når du har uploadet billedet, kan du klikke på ‘Rediger’. Og lige under billedet kan du klikke på ‘Rediger billede’.

Her har du forskellige muligheder for at redigere billedet. Du kan:

  • Klik, og se stort billede

    Skallere det

  • Beskære det
  • Vende det

Men der er også andre muligheder, så forsøg dig gerne lidt frem. Hvis du synes det virker for dig, er det bare godt. Ellers skal du bruge et billedeprogram, hvor mulighederne er mange flere og meget bedre.

Jeg har nu gjort billedet halvt så stort i bredden. Nu kan det hentes super hurtigt. Klik på billederne herunder for at se de faktiske størrelser.

Det store billede:
natur
Det lille billede:
natur

Du kan altså på forholdsvis kort tid redigere dine billeder, så de ikke sænker din side, men samtidig pryder.

Gratis opkald

Ikke alt behøver at koste penge altid. Ring gerne med et spørgsmål, så hjælper jeg alt hvad jeg kan.

Book gratis opkald

Jeg deler ud af alt der kan hjælpe dig videre med din hjemmeside - lige her:

2 trin til sikker hjemmeside

Google er begyndt at afmærke hvilke hjemmesider der bruger IKKE bruger en sikker forbindelse på deres hjemmeside. Det kan virke som en unødvendig byrde, men det er faktisk en god ide, og ikke svært at oprette.

Læs mere

Lav en ring op-funktion på din hjemmeside

Læs mere

Hvordan kan et menupunkt åbne i et nyt vindue

Læs mere